Tuesday, April 21, 2009

Salassa oleva sydämen ihminen

"Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista."

Jotenkin ihanasti sanottu, "salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki". Raamattu 1933/38 sanotaan sama asia: "salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa."

Mikä onkaan tuo salassa oleva sydämen ihminen? Onko se meidän syvin olemuksemme, sielu, ajatukset, sydän? Lempeä ja sävyisä henki. Ajattelen, että sydämen ihminen on se, jolle Jumala puhuu ja jota Jumala koskettaa. Se ihminen, jota Jumala voi muuttaa ja parantaa. Se syvin ja arin paikka ihmisessä, jossa kaikki on avointa kirjaa, jossa kaikki on paljasta, haurasta...Vailla muureja, suojia ja naamioita. Paikka ihmisessä jossa lepää pelot, kivut, epävarmuudet, mutta myös lempeys ja sävyisyys, rakkaus.

Mitä Jumala voisikaan meissä tehdä? Mitä Jumala voisikaan saada meistä aikaan? Mietin omaa sydämen ihmistäni, joka on arka ja nujerrettu, jolla ei ole itsetuntoa eikä uskallusta, rohkeutta. Muut eivät näe minussa sitä ihmistä, paitsi taitavimmat ihmisten lukijat, pitkäaikaisimmat ystävät. Muut näkevät minussa reippaan, ulospäinsuuntautuneen, iloisen ja rohkean, ehkä vähän kurittomankin persoonan. Mutta minun sydämen ihmiseni on pelokas ja yksinäinen, arka ja epäilevä. Millaiseksi Jumala voisi minut muuttaa? Ehjäksi kokonaisuudeksi, joka osaa rakastaa ja ottaa vastaan rakkautta, joka näkee itsensä arvokkaana luomuksena. Joka uskaltaa yrittää ja uskoa omiin kykyihinsä.

Herra, minä en osaa muuta kuin rukoilla sinua. Minä en osaa muuta kuin pyytää, tee minusta uusi astia. Korjaa minut ehjäksi niin, että voisin tehdä sinun valtakuntasi työtä ja elää tässä maailmassa, vaikkei tämän maailman tavoin kuitenkaan. Että voisin olla vaimo, kumppani, ystävä, lapsi, sisar, kanssakulkija. Vapauta minun sydämen ihmiseni siihen rakkauteen ja vapauteen, johon olet meidät kutsunut. Sinun käsissäsi on valta ja voima, kunnia ja kirkkaus. Sinä voit, vain yksin sinä voit. Amen.

No comments: